Meerstemmige geschiedenissen #2

03-11-2014

Momenteel is in Rotterdam-Katendrecht Het Gemengde Gemengd, een initiatief van Constance van Duinen gaande. Het is een kunstproject met een tentoonstelling van beeldend kunstenaars en anderen met een uitgebreid begeleidend programma. (klik hier voor het uitgebreide programma)

Meerstemmige geschiedenissen is hierin een begeleidend programma waar nu drie(3) luisterportretten zijn te horen van Indische Rotterdammers en bewoners van de Oost-Indische straten op Rotterdam-Katendrecht. Na de tentoonstelling aan het Makassarplein, Amsterdam vorig jaar is dit een hele nieuwe vorm die wonderwel lijkt te kloppen met Rotterdam. 

In Rotterdam krijgen de familiegeschiedenissen de vorm van een luisterportret, het familieverhaal laat zich niet vertellen in 10 minuten maar het schetst wel het actuele beeld van de verteller. De presentatie van die luisterportretten is gestart zoals de familiepanelen in Amsterdam, gekoppeld aan de Oost-Indische straatnamen, nu in Rotterdam-Katendrecht. De inzet is echter om de presentatie van de luisterportretten die in november tijdens Het Gemengde Gemengd naar ons toekomen mede bepalend te maken voor de presentatie ervan in Rotterdam. Met de deelnemers en andere geïnteresseerden zal worden gesproken over de manier waarop we de  Meerstemmige geschiedenissen van Rotterdam in de komende jaren verder vorm kunnen geven. 

< Alle blog items